Događaji

Navalite na najveću tortu u Srbiji!

27/11/2015

Dragi naši, još danas, u petak 27.11.2015., imate priliku da u Delta city-ju vidite najveću tortu u Srbiji, omrsite brk sa parčetom ove poslastice i učinite dobro djelo! Kompanija Fairy se udružila sa dvije dobrotvorne organizacije kako bi prikupila sredstva za njihove štićenike, dječicu u Domu Moša Pijade u Beogradu i Dečijem selu Dr. Milorad Pavlović u Sremskoj Kamenici. Mališani su imali zadatak da nacrtaju svoje želje za slavu i izabran je jedan crtež po kojem je napravljena torta teška oko 1700 kg, dugačka 9, a široka 7 metara. Plan je da se podijeli 10.000 parčića posjetiocima Delta city-ja u zamjenu za donaciju, makar simboličnu. Fairy je obećao da će prikupljenu svotu udvostručiti, pa hajde da im zadeveramo marketing budžet! 😉 Nadam se da će biti prikupljeno dovoljno sredstava za planiranu organizaciju slave za mališane, pa da se njihovi crteži i želje pretoče u stvarnost. U svakom slučaju, nemojte zaboravljati one kojima je pomoć potrebna i mimo velikih događaja. Svako od nas može učiniti makar malo što za onoga kome ste pružili ruke može značiti puno!

Ako želite napraviti tortu sličnih gabarita, po receptu Ljubomira Stanišića, kuvara sa kanala 24 kitchen, potrebno vam je:

Fairy za klince

Sastojci:

13.500 jaja
150 kg mljevene plazme
135 kg šećera u prahu
6 kg praška za pecivo
135 kg čokolade
95 litara slatke pavlake
150 kg putera
150 kg malina
72 kg Mella krema
200 kg šlaga

Kada nadjemo dovoljno veliki mikser za sve ove sastojke, trazićemo i dalja uputstva. 🙂 A danas smo se lično uvjerili da je torta preukusna i izašli smo zelenih brkova kao većina posjetilaca ovog događaja!

You Might Also Like

No Comments

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.